Uderm

Beautiful,Young,Woman,Gets,Cosmetic,Injection,Of,Botox,In,Her

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες αντιμετώπισης των ρυτίδων. Με την πάροδο του χρόνου το κολλαγόνο του δέρματος εκφυλίζεται και μειώνεται με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει τη σφριγυλότητα και τη λάμψη του. Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ στοχεύει στην αποτελεσματική αποκατάσταση της όψης της επιδερμίδας. Ταυτόχρονα συμβάλλει στην επαναφορά του όγκου του δέρματος, διορθώνει τις ατέλειες του προσώπου, χαρίζοντας του μια πιο νεανική όψη.

 

Τι είναι όμως το υαλουρονικό οξύ;

 

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα ενέσιμο εμφύτευμα που επιτυγχάνει την βελτίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου ανώδυνα, με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς τις επίπονες χειρουργικές μεθόδους και τις χρονοβόρες αποθεραπείες που απαιτούν.

Πιο συγκεκριμένα, είναι μια γλυκοζαμινοπρωτεϊνη, ένα μόριο δηλαδή  που υπάρχει αυτούσιο στη φύση. Αποτελεί το δομικό συστατικό του κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης που υπάρχει φυσιολογικά στο δέρμα μας σε ποσοστό 56%. Παρέχει εκτατική ισχύ στους συνδετικούς ιστούς της επιδερμίδας μας, προσδίδοντας της ελαστικότητα και σφριγυλότητα.

 

Κύριο γνώρισμα του είναι η ιδιότητα του να συγκρατεί μέχρι και 1000 φορές το βάρος του σε νερό. Για τον λόγο αυτό όταν μειώνονται τα ποσοστά του στο δέρμα, η επιδερμίδα τείνει να φαίνεται πιο αφυδατωμένη, λεπτή και εύθραυστη, χαρακτηριστικά που ευνοούν την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

 

Το συνθετικό υαλουρονικό οξύ, που παρασκευάζεται στα εργαστήρια σύγχρονης κοσμητολογίας, είναι ένα διάφανο, άχρωμο και άοσμο τζελ το οποίο εγχύεται στους ιστούς με τη βοήθεια μιας πολύ λεπτής βελόνας. Χρησιμοποιείται αποτελεσματικά στο γέμισμα όλων των τύπων ρυτίδων (από τις πιο λεπτές γραμμές μέχρι και τις βαθύτερες ρυτίδες) συμβάλλοντας έτσι στην επαναφορά της ελαστικότητας του δέρματος, γεμίζοντας και δίνοντας όγκο στους ιστούς, κάνοντας την επιδερμίδα να φαίνεται πιο υγιής και νεανική.

 

Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και το πάχος της ρυτίδας χρησιμοποιείται διαφορετικής πυκνότητας υαλουρονικό οξύ. Οι πιο μαλακοί τύποι υαλουρονικού χρησιμοποιούνται στην επιφανειακή στιβάδα του χορίου με στόχο την αντιμετώπιση των πιο λεπτών γραμμών, ενώ το υαλουρονικό με πιο πυκνή σύσταση εγχύεται στα βαθύτερα στρώματα του λιπώδους ιστού, υποστηρίζοντας το δέρμα και κάνοντάς το να δείχνει πιο σφριγηλό και νεανικό.

 

Η θεραπεία υαλουρονικού οξέος μπορεί να εφαρμοσθεί:

 

  • Στις ρυτίδες του μετώπου (ρυτίδες έκπληξης)
  • Στις ρυτίδες των ματιών
  • Στις ρυτίδες του μεσόφρυου (ανάμεσα στα μάτια)
  • Στην αποκατάσταση των μαύρων κύκλων
  • Στα ζυγωματικά του προσώπου
  • Στη ρινοπαριακή περιοχή (δεξιά και αριστερά από την μύτη)
  • Ως υγρή ρινοπλαστική (για διόρθωση σχήματος)
  • Στις ρυτίδες των παρειών (Γύρω από το στόμα)
  • Στις ρυτίδες του καπνιστή
  • Στην αύξηση του όγκου των χειλιών
  • Στις ρυτίδες θλίψης
  • Στις ρυτίδες του λαιμού (δαχτυλίδι Αφροδίτης)
  • Στο οβάλ του προσώπου (αναδιαμορφώνοντας το σχήμα του)
  • Στην αποκατάσταση ουλών από ακμή

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια πολύ διαδεδομένη θεραπεία αποκατάστασης των ρυτίδων και τις αναδόμησης του προσώπου καθώς μειώνει στο ελάχιστο τον κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων. Είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες καθώς στοχεύει τόσο στην ενίσχυση του μεγέθους των χειλιών, όσο και στην αποκατάσταση του χαμένου όγκου και στο γέμισμα των ρυτίδων. Τέλος μπορεί να εφαρμοσθεί τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες.

 

Η πιο δημοφιλής εφαρμογή του είναι τα χείλη, στα οποία προσδίδει ένα φυσικό, καλοσχηματισμένο αποτέλεσμα, κάνοντας τα πιο πλούσια και σαρκώδη και βελτιώνοντας το περίγραμμα τους. 

Τα αποτελέσματα διαρκούν από 6 μήνες έως και 2 χρόνια, διάστημα που εξαρτάται από την πυκνότητα του υαλουρονικού και από την περιοχή στην οποία εφαρμόζεται.

Οδηγίες και προφυλάξεις

Καλό θα ήταν πριν την εφαρμογή της θεραπείας να αποφύγετε να πάρετε ασπιρίνη, συμπλήρωμα βιταμίνης Ε ή οποιοδήποτε άλλο φάρμακο καθώς μπορεί να αυξηθεί η πιθανότητα το δέρμα να ματώσει κατά την διάρκεια της θεραπείας.

Προαιρετικά, λίγη ώρα πριν τη θεραπεία μπορεί να εφαρμοσθεί αναισθητική κρέμα στο πρόσωπο έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα εμφάνισης πόνου ή ενόχλησης.

Ίσως να εμφανιστεί ένα ελαφρύ οίδημα στην περιοχή εφαρμογής της θεραπείας, σύμπτωμα που υποχωρεί μέσα στις επόμενες 2 – 3 ημέρες.