Uderm

Woman,Sitting,On,The,Floor,And,Touching,Her,Leg,By

Laser Duetto MT EVO

To Laser Duetto MT EVO είναι μια επαναστατική καινοτομία Mix Mode, η οποία συνδυάζει δύο μήκη κύματος, το Alexandrite @755nm και το Nd:Yag @1064 nm, προσφέροντας έτσι τα βέλτιστα αποτελέσματα στην εμπειρία της οριστικής αποτρίχωσης, στη θεραπεία των δερματολογικών αγγειακών βλαβών, καθώς και στη θεραπεία αναζωογόνησης του δέρματος. 

Αποτρίχωση με Laser Duetto MT EVO

Η αποτρίχωση με λέιζερ αποτελεί μια εξαιρετική θεραπεία που επιτυγχάνει την οριστική απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Το λέιζερ Alexandrite επιτρέπει την επίτευξη των αποτελεσμάτων αυτών με απόλυτη ασφάλεια, σε όλες τις περιοχές του σώματος.

Η ταυτόχρονη εκπομπή των δύο αυτών μηκών κύματος καθιστά τη θεραπεία αποτρίχωσης με laser, ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος κλάσης I έως VI της κλίμακας Fitzpatrick καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες κάθε ασθενούς.

Με την παράλληλη εκπομπή, επιτυγχάνεται η επιθυμητή θερμική βλάβη του τριχοθύλακα με αποτέλεσμα την μετουσίωση του και έπειτα την διακοπή του φυσιολογικού κύκλου ανάπτυξης της τρίχας με απόλυτη ασφάλεια.

Χάρη στην παραμετροποίηση ροής ενέργειας και διάρκειας παλμού για το κάθε ένα μήκος κύματος ξεχωριστά, ηθεραπεία αυτή καθίσταται ιδανική ακόμα και σε ασθενείς με σκούρα δέρματα. 

Οι περιοχές του σώματος στις οποίες μπορεί να εφαρμοσθεί το Laser Duetto MT EVO για τη θεραπεία αποτρίχωσης είναι: 

Πρόσωπο:
Άνω χείλος
Μύτη
Παρειές
Πηγούνι
Ζυγωματικά
Φρύδια
Μεσόφρυο (το σημείο ανάμεσα στα φρύδια)
Φαβορίτες
Αυτιά 

Άνω άκρα:
Μασχάλες
Χέρια

Κορμός:
Αυχένας
Πλάτη
Μέση
Στήθος
Γραμμή κοιλιάς
Γραμμή μπικίνι
Full μπικίνι

Κάτω άκρα: 

Μηροί
Γλουτοί
Γάμπες

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για την οριστική αποτρίχωση με Laser Mix Mode:

Ο μέσος όρος των θεραπειών που απαιτούνται κυμαίνονται μεταξύ 8 έως 10 συνεδρίες και εξαρτάται από τους εξής παράγοντες: 

Το χρώμα της τρίχας
Το χρώμα του δέρματος
Η περιοχή εφαρμογής
Η κληρονομική προδιάθεση του ασθενούς και η σύνδεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας με ορμονοεξαρτώμενους παράγοντες.
Η τήρηση του χρονοδιαγράμματος σύμφωνα με τις υποδείξεις του ειδικού

Πόσο διαρκεί μια συνεδρία; 

Η διάρκεια της συνεδρίας εξαρτάται από την περιοχή εφαρμογής της θεραπείας.

Για παράδειγμα, η αφαίρεση των τριχών στην περιοχή της μασχάλης απαιτεί λίγα μόνο λεπτά. Η αποτρίχωση μεγαλύτερων περιοχών του σώματος, όπως τα πόδια και η πλάτη, θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο.

Είναι επώδυνη η αποτρίχωση με laser;

Αυτή η θεραπεία, είναι συνήθως καλά ανεκτή, χάρη στη συνδυασμένη δράση της δέσμης laser με το σύστημα ψύξης. Ωστόσο, είναι πιθανό ο ασθενείς να νιώσει μια ήπια ενόχληση στην περιοχή εφαρμογής του laser, κατά τις πρώτες συνεδρίες στις οποίες οι τρίχες είναι σκληρές. Συνήθως, όσο προχωράει η διαδικασία των συνεδριών, οι τρίχες αραιώνουν, γίνονται πιο λεπτές και έτσι η ενόχληση υποχωρεί.

Παράλληλα, ο μηχανισμός ψύξεως Zimer (εκπομπή ψυχρού αέρα) που διαθέτει το Laser Duetto MTEVO, λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής, μειώνει, κατά ένα μεγάλο βαθμό, την αίσθηση του πόνου αλλά και τον θερμικό τραυματισμό της περιοχής εφαρμογής του laser, προστατεύοντας έτσι την επιδερμίδα σας.

Γίνεται αποτρίχωση με laser στους άνδρες;

Το laser μπορεί να εφαρμοσθεί αποτελεσματικά και στον ανδρικό πληθυσμό. Μια αρκετά συχνή πάθηση που οδηγεί τους άνδρες στην εφαρμογή αποτρίχωσης με laser είναι η κύστη κόκκυγος. Ο κυστικός αυτός σχηματισμός δημιουργείται, συνήθως, από διείσδυση τριχών μέσα στο δέρμα. Η θεραπεία της προβληματικής αυτής περιοχής συνίσταται με τη χρήση laser με την οποία επιτυγχάνεται η μείωση της πιθανότητας επανεμφάνισης της κύστεως αυτής. Ένας άλλος παράγοντας που διασφαλίζεται με την οριστική αποτρίχωση με laser είναι η αποφυγή περιπτώσεων θυλακίτιδας, μιας επώδυνης κατάστασης κατά την οποία η τρίχα παγιδεύεται εντός του τριχοθύλακα και δημιουργεί φλεγμονή.  

Οι πιο συνηθισμένες περιοχές στις οποίες οι άνδρες επιλέγουν να εφαρμόσουν laser είναι η πλάτη, ο θώρακας, η κοιλιά, τα αυτιά, τα ζυγωματικά και το μεσόφρυο (το σημείο ανάμεσα στα φρύδια). 

Οδηγίες και προφυλάξεις

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Τις τελευταίες 4 εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη συνεδρία δεν θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί αποτρίχωση με κερί, κλωστή ή τσιμπιδάκι καθώς και εφαρμογή αποτριχωτικής κρέμας. Επίσης, δεν θα πρέπει να έχει προηγηθεί ηλεκτρόλυση με βελόνα στην περιοχή εφαρμογής του Laser. 

Δύο εβδομάδες πριν την συνεδρία αποτρίχωσης με laser δεν πρέπει να έχουν προηγηθεί θεραπείες όπως χημικό πίλινγκ, δερμοαπόξεση, ενέσιμες θεραπείες ή άλλες επεμβατικές θεραπείες με laser για την αποφυγή δερματικών αντιδράσεων. 

Τις 2 εβδομάδες πριν την αποτρίχωση ο ασθενής θα πρέπει να αποφύγει την εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο (ηλιοθεραπεία) αλλά και τη διαδικασία τεχνητού μαυρίσματος, τόσο με τη διαδικασία του solarium, όσο και με τη χρήση προϊόντων μαυρίσματος (κρέμες ή/ και spray).

Πέντε ημέρες πριν την εφαρμογή αποτρίχωσης με laser θα πρέπει να αποφευχθεί η χρήση κρέμας με ενεργούς παράγοντες όπως, ρετινοειδή και οξέα φρούτων.         

Δύο ημέρες πριν την προγραμματισμένη θεραπεία με laser θα πρέπει ο ασθενής να προχωρήσει στο ξύρισμα της περιοχής του σώματος που πρόκειται να αποτριχώσει, ώστε η τρίχα να έχει μήκος περίπου 2 χιλιοστών. Ωστόσο, στο πρόσωπο και στα χέρια δεν απαιτείται το βήμα αυτό πριν την θεραπεία. 

Την ημέρα της προγραμματισμένης συνεδρίας, η περιοχή θα πρέπει να είναι καθαρή, χωρίς να έχει προηγηθεί τοποθέτηση κρέμας, αρώματος ή αποσμητικού. Εάν πρόκειται για το πρόσωπο, ο ασθενής δεν θα πρέπει να έχει χρησιμοποιήσει μακιγιάζ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Είναι πιθανό, μετά την εφαρμογή laser, ο ασθενής να παρατηρήσει ελαφρύ οίδημα της περιοχής με τοπικό κοκκίνισμα, το οποίο υποχωρεί μετά από λίγες ώρες. Για να επισπευθεί  η διαδικασία, ο ασθενής μπορεί να εφαρμόσει, τοπικά, καταπραϋντική κρέμα όπως Bepanthol, Fucicort , Betnovate ή άλλη κορτιζονούχα κρέμα.

Η εφαρμογή μακιγιάζ θα πρέπει να γίνεται αφού υποχωρήσει ο ερεθισμός.

Το πρώτο 24ωρο θα πρέπει να αποφύγετε το ζεστό ντους, τη σάουνα ή/ και το χαμάμ, το τρίψιμο του δέρματος με χρήση peeling ή σφουγγάρι. Επίσης, θα πρέπει να αποφύγετε την χρήση αποσμητικού αλλά και την έντονη άσκηση. 

Για τις πρώτες 5 ημέρες μετά την εφαρμογή αποτρίχωσης με laser θα πρέπει να αποφευχθεί η χρήση κρέμας με ενεργούς παράγοντες όπως, ρετινοειδή και οξέα φρούτων. 

Επίσης, για τις πρώτες 10 ημέρες μετά την εφαρμογή της αποτρίχωσης, δεν θα πρέπει να γίνεται έκθεση της/ των περιοχών στον ήλιο ή θεραπεία τεχνητού μαυρίσματος (solarium). Κατά το διάστημα αυτό, ο ασθενής θα πρέπει να εφαρμόζει αντιηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF30 ή SPF50).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Καθ’ όλη τη διάρκεια των θεραπειών αποτρίχωσης με laser και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο ασθενής θα πρέπει να ξυρίζεται μόνο με ξυραφάκι, ξυριστική μηχανή ή ψαλίδι. Δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται πρακτικές όπως αποτρίχωση με κερί, χαλάουα ή αποτριχωτική μηχανή τύπου silk epil. 

Αντενδείξεις

Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες οι ασθενείς απαγορεύεται να ακολουθήσουν τη διαδικασία θεραπείας της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας με laser. Αυτές είναι:

Ασθενείς με καρκίνο του δέρματος, 

Σακχαρώδη διαβήτη,

Άτομα υπό φαρμακευτική αγωγή σε ουσίες όπως ισοτρετινοΐνη, τετρακυκλίνες, αντιπηκτικά

Επίσης, η πρακτική του laser απαγορεύεται σε ασθενείς με παθήσεις όπως, Λεύκη, Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος ( SEL).

Τέλος, δεν επιτρέπεται η εφαρμογή του laser σε περιοχή στην οποία παρουσιάζεται ενεργή φλεγμονή με έρπη. Εφόσον η φλεγμονή έχει υποχωρήσει, ο ασθενείς θα μπορεί να προχωρήσει στην θεραπεία. 

Θεραπεία αγγειακών βλαβών με Laser Duetto MT EVO

Τα κόκκινα και μπλε αγγεία που βρίσκονται στο πρόσωπο και στα κάτω άκρα αποτελούν μερικές από τις πιο κοινές ατέλειες, και μπορεί να εμφανισθούν σε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Η θεραπεία των δερματολογικών αγγειακών βλαβών με τη χρήση Nd:Yag @1064 nm laser αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές, μη επεμβατικές, θεραπείες και επιτυγχάνεται με την επιλεκτική απορρόφηση συγκεκριμένων μηκών κύματος laser από το δέρμα του ασθενούς. 

Σε ποιους απευθύνεται: 

Ενδείκνυται για τη θεραπεία ασθενών με επιφανειακά αιμοφόρα αγγεία όπως τριχοειδή αγγεία , τελαγγειεκτασίες και ροδόχρου ακμή. Το σύστημα λέιζερ επιτρέπει επίσης την επεξεργασία μπλε τριχοειδών ενδιάμεσων διαστάσεων.

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις: 

Πόσες θεραπείες χρειάζονται: 

Γενικά, μια αποτελεσματική τριχοειδική θεραπεία απαιτεί από δύο έως τρεις συνεδρίες με μεσοδιάστημα μεταξύ των επαναλήψεων από έναν έως 3 μήνες, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς.

Πόσο διαρκεί μια συνεδρία;

Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή που πρόκειται να εφαρμοσθεί.

Είναι επώδυνη η διαδικασία;

Ο ασθενής μπορεί να νιώσει μια ήπια ενόχληση καψίματος στην περιοχή εφαρμογής του laser, η οποία υποχωρεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας. Αυτή η ελαφριά αίσθηση δεν είναι ποτέ υπερβολικά επώδυνη καθώς το Laser Duetto MT EVO είναι εξοπλισμένο με ένα ισχυρό σύστημα ψύξης, ικανό να κάνει τη θεραπεία εύκολα ανεκτή και απόλυτα ασφαλή για τον ασθενή.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της θεραπείας;

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων εξαρτάται από την προδιάθεση του δέρματος, την κληρονομικότητα και τα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενούς.

Οδηγίες και προφυλάξεις

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Θα πρέπει να αποφύγετε τις λάμπες ή την έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον δύο μήνες πριν από την κάθε συνεδρία. Συνίσταται επίσης, η θεραπείες να πραγματοποιούνται σε εποχές με λιγότερη ηλιοφάνεια, όπως το φθινόπωρο, το χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: 

Μετά την εφαρμογή του laser είναι πιθανό η περιοχή που υποβάλλεται σε θεραπεία, να ερεθιστεί και να παρουσιάσει ένα ελαφρύ μελάνιασμα το οποίο είναι προσωρινό και υποχωρεί μετά από λίγες ώρες. Τα συμπτώματα αυτά θα εξαφανιστούν άμεσα, αφήνοντας το δέρμα ανέπαφο.

Τα υπό θεραπεία τριχοειδή μπορεί αρχικά να αποκτήσουν μια σκούρα απόχρωση, ωστόσο, με την πάροδο των ωρών θα γίνονται λιγότερο ορατά και θα εξαφανιστούν εντελώς ακόμα και μετά την πρώτη συνεδρία.

Για να επισπεύσετε την διαδικασία μπορείτε να εφαρμόσετε κρύες κομπρέσες και ενυδατική/ αναπλαστική κρέμα στην υπό θεραπεία περιοχή.

Μετά την θεραπεία με laser θα πρέπει να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο ή/ και τις λάμπες  τεχνητού μαυρίσματος για όλο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο διαρκεί η θεραπεία, μέχρι και την πλήρη ομαλοποίηση του δέρματος

Θεραπεία αναζωογόνησης δέρματος με χρήση Laser Duetto MT EVO (Skin Rejuvenation treatment)

Η φυσική διαδικασία γήρανσης καθώς και ο τρόπος ζωής που υιοθετούν ορισμένοι άνθρωποι, όπως το κάπνισμα, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, και το άγχος που επιφέρει ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι μερική παράγοντες που συμβάλουν στην πρόωρη γήρανση του δέρματος. Αυτή η κατάσταση, συνήθως οδηγεί στην εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων, κηλίδων και αγγειακών βλαβών στην επιδερμίδα του προσώπου. 

Στις μέρες μας είναι δυνατό να επιτύχουμε αποτελεσματική τόνωση και αναγέννηση του δέρματος, χωρίς τη χρήση φαρμάκων και χειρουργικών μεθόδων. Το  Laser Duetto MT EVO αποτελεί ένα ισχυρό όπλο στην επίτευξη μια υγιούς και πιο νεανικής εμφάνισης. 

Η Μικτή Τεχνολογία (Mix Mode) που διαθέτει, συνδυάζει δύο διαφορετικά μήκη κύματος Alexandrite @755nm και του Nd: Yag @1064 nm σε μία μόνο εκπομπή με προγραμματιζόμενη διάρκεια ροής ενέργειας και παλμού.  

Το δέρμα είναι πιο τονωμένο και σφριγηλό από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Οι πόροι μειώνονται, οι ρυτίδες εξομαλύνονται και η όψη φαίνεται πιο υγιής και αναζωογονημένη. Με την πάροδο των συνεδριών, ο ασθενής θα παρατηρήσει προοδευτική και συνεχή βελτίωση στα σημάδια γήρανσης συνεδρία με συνεδρία. 

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις: 

Σε ποιους συνιστάται;

Η θεραπεία αναζωογόνησης της επιδερμίδας με τη χρήση laser ενδείκνυται για κάθε τύπο δέρματος με σημάδια γήρανσης.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται;

Είναι πιθανό να παρατηρήσετε βελτιώσεις από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Η θεραπεία μπορεί να επαναλαμβάνεται σε κατάλληλα χρονικά διαστήματα, ανά περίπτωση ώστε να επιτευχθούν μακροχρόνια αποτελέσματα. Με τον τρόπο αυτό, οι θεραπείες θα λειτουργούν σωρευτικά βελτιώνοντας συνεχώς την όψη της επιδερμίδας.

Πόσο διαρκεί μια συνεδρία;

Μια θεραπεία πλήρους προσώπου μπορεί να διαρκέσει από 10 έως 20 λεπτά, ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Θα μπορούσε να διαρκέσει λίγο περισσότερο σε περίπτωση που η θεραπεία επεκτείνεται στο λαιμό και το ντεκολτέ.

Είναι επώδυνη η θεραπεία;

Η θεραπεία είναι συνήθως καλά ανεκτή από τους ασθενείς.  Ο πελάτης συνήθως αντιλαμβάνεται ένα ελαφρύ τσίμπημα με μια ήπια αίσθηση θερμότητας. Για την ελαχιστοποίηση των ανεπιθύμητων ενοχλήσεων, μπορεί να εφαρμόσει μια αναισθητική κρέμα, ώστε να η διαδικασία να γίνει με την πλήρη άνεση του ασθενούς . 

Οδηγίες και προφυλάξεις 

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Είναι απαραίτητο ο ασθενείς να αποφύγει την έκθεση στον ήλιο ή/ και λάμπες τεχνητού μαυρίσματος, για ένα διάστημα τουλάχιστον τριών εβδομάδων πριν από τη συνεδρία.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Στο τέλος κάθε συνεδρίας είναι πιθανό να παρατηρήσετε μια ήπια ερυθρότητα στην περιοχή που εφαρμόσθηκα η θεραπεία, μερικές φορές με ελάχιστο οίδημα. 

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ερυθρότητα θα τείνει να εξαφανιστεί σε 2 έως 3 ημέρες μετά την εμφάνισή της.

Μπορεί να ζητηθεί από τον ασθενή να εφαρμόσει κατάλληλες ενυδατικές/ αναπλαστικές κρέμες ώστε να περιορίσει την εμφάνιση μεταθεραπευτικών συμπτωμάτων και να επισπεύσει την υποχώρησή τους.