Uderm

Cosmetology,Beauty,Procedure.,Young,Woman,Skin,Care.,Beautiful,Female,Person.

Τα άλφα υδροξέα (AHA) αποτελούνται από συστατικά που τα βρίσκουμε στη φύση και τα οποία δρουν με έναν πολύ ειδικό τρόπο στο δέρμα μας.

Η οικογένεια των άλφα υδροξέων (AHA) περιλαμβάνει :
•    Το λακτικό οξύ, το οποίο βρίσκουμε στο ξινόγαλο
•    Το κιτρικό οξύ, που υπάρχει στα όξινα φρούτα όπως πορτοκάλια , λεμόνια , κίτρα , γκρέιπ φρουτ
•    Το μηλικό οξύ από τα μήλα
Το τρυγικό οξύ από το σταφύλι
Το γλυκολικό οξύ που υπάρχει στα ζαχαροκάλαμα αλλά και στο σώμα μας.

Το πιο διαδεδομένο καθώς και πιο αποτελεσματικό σε χρήση υδροξύ από τα παραπάνω είναι το γλυκολικό , λόγω του ότι έχει τη μεγαλύτερη δυνατή διείσδυση και απορρόφησή του από το δέρμα μας.

Τα οξέα φρούτων δρουν σχεδόν στην ίδια βάση στην οποία δρουν τα χημικά peelings αλλά με αρκετά πλεονεκτήματα έναντι αυτών. Τα χημικά peelings χρησιμοποιούν καυστικές ουσίες οι οποίες καταστρέφουν το ανώτερο επίπεδο του δέρματος απομακρύνοντας με τον τρόπο αυτό τις ανεπιθύμητες δυσχρωμίες , ακμή κ.τ.λ.
Τα οξέα ήρθαν στο προσκήνιο για να προσφέρουν και να προάγουν και σε αυτόν τον τομέα μια πιο ευγενική και κατά μια έννοια πιο φυσική προσέγγιση στην απολέπιση του δέρματος μέσω της χρήσης καλλυντικών προϊόντων.

Tα προιόντα που χρσιμοποιούμε πειέχουν γαλακτικό οξύ 30% αναμεμειγμένο με φυτικά οξέα, εκχυλίσματα χυμού σταφυλιού και μανταρινιού. Το γαλακτικό οξύ είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά και λιγότερο ερεθιστικά αλφα υδροξέα. Είναι επίσης ένα υγραντικό που βελτιώνει τη λειτουργία φραγμού. Αυτό το μίγμα αντιοξειδωτικού τύπου βοηθάει στην αύξηση του κυτταρικού κύκλου, φωτίζει και ενυδατώνει το δέρμα.

ΤΑ (ΑΗΑ) ΧΡΗΣΙΜΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ:

• Σε όλες τις περιπτώσεις θαμπού, άγριου και αφυδατωμένου δέρματος
• Πριν από ενέσιμες θεραπείες όπως Botox και υαλουρονικού οξύ και μάλιστα ακόμη και την ίδια ημέρα, μιας και βοηθούν στην αύξηση της διάρκειας του αποτελέσματος των θεραπειών αυτών.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ:

Τοποθετούμε ενα προιόν (one step prep) το οποίο επιτρέπει την καλύτερη διείσδυση του απολεπιστικού
Εφαρμοζουμε το προίον εξουδετέρωσης (ultrabright peel) το οποίο περιέχει λακτικό οξύ λευκαίνει,ενυδατώνει και ελαχιστοποιεί τα σημάδια γήρανσης του δέρματος
Εφαρμόζουμε το προιόν (neutralizing solution) προιόν εξουδετέρωσης, έτοιμο για χρήση, που ηρεμεί το δέρμα και επαναφέρει το ph, εξουδετερώνει την διαδικασία της απολέπισης και ηρεμει το ερεθισμένο δέρμα

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Εάν λαμβάνεται φάρμακα ακμής, όπως Isotretinoin ή Accutane, πρέπει να διακόψετε τη χρήση για τουλάχιστον 6 μήνες πριν από την εφαρμογή ΑΗΑ.

•    Εάν χρησιμοποιείτε ένα συνταγογραφούμενο απολεπιστικό όπως το Retin-A®, το Renova®, το Differin®, το Tazorac®, το Avage® ή ένα υψηλό ποσοστό γλυκολικού οξέος, διακόψτε τη χρήση για περίπου 10 ημέρες πριν τη χημική σας αποφλοίωση. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν διακόψετε τη χρήση οποιουδήποτε συνταγογραφούμενου φαρμάκου.
•    Εάν έχετε ενεργό έρπητα απλά (κρύες πληγές) στην περιοχή θεραπείας.
•    Εάν έχετε αλλεργίες στον ήλιο,.
•    Εάν είστε αλλεργικοί στην ασπιρίνη.
•    Εάν έχετε προκαλέσει προηγούμενη ανεπιθύμητη αντίδραση στην περιόχη του προσώπου .
•    Αν είχατε πρόσφατη θεραπεία ακτινοβολίας για καρκίνο,
•    Εάν είχατε ηλιακό έγκαυμα, σημαντική έκθεσή του στον ήλιο ή καύση ανέμου τις
•    τελευταίες 2 εβδομάδες, Αν έχετε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση εντός του τελευταίου μήνα στην περιοχή που θα αποφλοιωθεί Αν χρησιμοποιείτε επί του παρόντος αντιβιοτικά (τα οποία μπορεί να προκαλέσουν υπερευαισθησία στο δέρμα), Εάν έχετε αποτρίψει το πρόσωπό σας, πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 72 ώρες Εάν χρησιμοποιείτε lazer για αποτριχωτική θεραπεία, πρέπει να περιμένετε μια εβδομάδα πριν απο την εφαρμογή ΑΗΑ.
•    Εάν έχετε υποβληθεί σε μια διαδικασία καλλυντικών ή εκ νέου επιδερμίδας όπως lazer ή χημική επεξεργασία, πρέπει να περιμένετε 2 εβδομάδες
•    Εάν έχετε λάβει Botox® ή άλλη ενέσιμη διαδικασία, πρέπει να περιμένετε 2 εβδομάδες
•    Για τις επόμενες ημέρες η αισθητικός σας θα σας συστήσει μία πλούσια ενυδατική ή αναπλαστική κρέμα, αποφυγή του ήλιου και χρήση αντιηλιακού σκευάσματος.