Uderm

kkkkkk

HydraFacial: Ο καθαρισμός προσώπου των Star του Hollywood

Το HydraFacial περιλαμβάνει καθαρισμό δέρματος, απολέπιση, εξαγωγή σμήγματος και ενυδάτωση.

Ο καθαρισμός προσώπου στο ιατρείο έχει εξελιχθεί και περιλαμβάνει όλα εκείνα τα στάδια που δίνουν λάμψη και τροφή στο δέρμα. Το HydraFacial, όπως ονομάζεται η μέθοδος που εμπιστεύονται ακόμα και οι σταρ πριν από τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί, είναι η ανώδυνη θεραπεία που προσφέρει καθαρισμό προσώπου σε βάθος, απολέπιση, φωτεινότητα, και όλα αυτά μέσα σε 30’ μάξιμουμ.

Η ιατρική υγροδερμοαπόξεση του προσώπου, όπως την αποκαλούν οι επιστήμονες, είναι αρκετά δημοφιλής (μόνο το 2017 έγιναν 2 εκατ. συνεδρίες διεθνώς) γιατί παντρεύει διαφορετικές τεχνολογίες και υπηρεσίες ταυτόχρονα χωρίς να είναι επώδυνη.

Μάλιστα, δεν αφήνει σημάδια στο δέρμα και δεν ενέχει κινδύνους εμφάνισης φλεγμονής, καθώς η επαφή του δέρματος με τα χέρια του ειδικού είναι ανύπαρκτη.

Τι είναι το HydraFacial;

Το HydraFacial είναι πολλά παραπάνω από ένας αισθητικός καθαρισμός προσώπου. Αποτελεί μία ανώδυνη, ιατρική λύση για την γρήγορη αναζωογόνηση του δέρματος. Καθαρίζει την επιδερμίδα, απομακρύνει τις τοξίνες και ενυδατώνει την περιοχή σε μόνο μία συνεδρία. Η μέθοδος συνδυάζει απολέπιση και καθαρισμό, δύο διαδικασίες που συνήθως αποτελούν διαφορετικές θεραπείες, ενώ τώρα προσφέρονται στον ίδιο χρόνο.

Σε ποιους απευθύνεται το HydraFacial;

Ιδανικοί υποψήφιοι για την μέθοδο HydraFacial είναι όλοι όσοι επιθυμούν ανανέωση του δέρματος χωρίς χρόνο αποθεραπείας και χωρίς εξάχνωσή του (π.χ. κάτι που συμβαίνει κυρίως με τα αφαιρετικά λέιζερ). Ο ιατρικός καθαρισμός προσώπου μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε όλους τους τύπους δέρματος (φυσιολογικό, ευαίσθητο, λιπαρό, γηρασμένο). Οι ενδείξεις της θεραπείας είναι το θαμπό δέρμα από την κόπωση και τους ρύπους, η ανάγκη για καθαρισμό από τα επιφανειακά, νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, οι διευρυμένοι πόροι, τα στίγματα. Ακόμα, όσοι έχουν λιπαρότητα, λεπτές ρυτίδες και πανάδες θα δουν βελτίωση στην όψη του προσώπου.

Η διαδικασία 

Το HydraFacial είναι μία συσκευή υγρής δερμοαπόξεσης που χρησιμοποιεί τέσσερις διαφορετικές κεφαλές (HydroPeel) και μια ευρεία γκάμα από δραστικές ουσίες (ενυδατικά και αντιοξειδωτικά διαλύματα) προκειμένου να φέρει επιτυχές αποτέλεσμα. Ο στροβιλοειδής σχεδιασμός σε συνδυασμό με την τεχνολογία Vortex-Fusion που εφαρμόζεται, επιτυγχάνει την εύκολη απομάκρυνση υπολλειμάτων από το πρόσωπο και την ταυτόχρονη εισαγωγή θρεπτικών ουσιών στο δέρμα.

Συγκεκριμένα, τα βήματα της HydraFacial Θεραπείας είναι:

 1.  Καθαρισμός προσώπου & απολέπιση νεκρών κυττάρων  
 2. Peeling με οξέα φρούτων (γλυκολικό και σαλικυλικό οξύ)
 3.  Εξαγωγή σμήγματος με μηχανισμό αναρρόφησης και ενυδάτωση
 4.  Έγχυση αντιοξειδωτικών & υαλουρονικού οξέος και χρήση κόκκινου φωτός που διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

 

Τα αποτελέσματα με το HydraFacial

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας κλινικής μελέτης που παρουσιάστηκε το 2009 στο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, οι συμμετέχοντες, έπειτα από 6 συνεδρίες HydraFacial, παρουσίασαν αλλαγές στη δομή του δέρματος. Ειδικότερα, όπως φάνηκε στο φασματοσκόπιο με το οποίο έγινε η ανάλυση, αλλά και όπως αποκάλυψαν οι βιοψίες του δέρματος, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν, μεταξύ άλλων, βελτίωση στην όψη των πόρων και των γραμμών έκφρασης, αυξημένο πάχος στο δέρμα, παραγωγή νέου κολλαγόνου.

Η καινοτόμος αυτή θεραπεία μπορεί να προσφέρει ποικιλία πλεονεκτημάτων στο άτομο που επιθυμεί να υποβληθεί σε αυτήν.

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται:

 • Καθαρισμός επιδερμίδας
 • Βελτίωση όψης και υφής του δέρματος
 • Ενυδάτωση και αντιγήρανση
 • Μεταφορά θρεπτικών ουσιών στο δέρμα και στα κύτταρα με απόλυτη ακρίβεια
 • Βελτίωση της όψης των λεπτών γραμμών και ρυτίδων
 • Ελαστικότητα και σύσφιγξη
 • Μείωση της λιπαρότητας
 • Βελτίωση της όψης των διεσταλμένων πόρων

 

HydraFacial: Μια ανώδυνη μέθοδος

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας HydraFacial δεν θα αισθανθείτε πόνο, ενόχληση ή δυσφορία. Αντίθετα, όσοι κάνουν τη θεραπεία αναφέρουν ότι έχουν μια ευχάριστη αίσθηση και ότι παρατηρούν ανανέωση στο δέρμα τους χωρίς κανέναν ερεθισμό. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας, καθώς ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδενικός.