Uderm

Beautician,Making,Injection,In,Woman's,Face,,Closeup.,Biorevitalization,Procedure

Η μεσοθεραπεία είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής και απολύτως ασφαλείς αισθητική θεραπεία η οποία εφαρμόζεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Χρησιμοποιείται από το 1987 για την πρόληψη της γήρανσης του δέρματος.

Με τη μεσοθεραπεία μπορούμε να πετύχουμε βαθιά ενυδάτωση, έντονη λάμψη και υγιή όψη της επιδερμίδας, σύσφιξη και τόνωση του δέρματος, λιποδιάλυση σε προγούλι, μείωση των λεπτών γραμμών αλλά και πρόληψη εμφάνισης νέων ρυτίδων. Τέλος μπορεί να αποφέρει θεαματικά αποτελέσματα σε άτομα με δυσχρωμίες και μέλασμα.

Πώς γίνεται η Μεσοθεραπεία;

Κατά τη μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται μια πολύ λεπτή, ειδικά διαμορφωμένη βελόνα με την βοήθεια της οποίας εγχύουμε στο κατώτερο χόριο του δέρματος, ένα κοκτέιλ δραστικών ουσιών, όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, αντιοξειδωτικά, αμινοξέα και πεπτίδια. Οι ουσίες αυτές συνδυάζονται ανάλογα την κάθε περίπτωση, επιτυγχάνοντας έτσι την ανανέωση και ανάπλαση των κυττάρων. Με τον τρόπο αυτό μεγιστοποιείται το αποτέλεσμα της θεραπείας και γι’ αυτό μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά τόσο ως αντιγηραντική θεραπεία, όσο και ως αποτελεσματική αντιμετώπιση των ουλών και των πτυχώσεων του δέρματος.

Η μεσοθεραπεία προτείνεται για την αντιμετώπιση της θαμπής / αφυδατωμένης επιδερμίδας, σε περιπτώσεις ύπαρξης ουλών και ραβδώσεων, στην πρόληψη και αντιμετώπιση της φωτογήρανσης, στην εξάλειψη των λεπτών γραμμών και ρυτίδων καθώς και στον έλεγχο της χαλάρωσης του προσώπου.

Στην κλασική μεσοθεραπεία αρκεί μια συνεδρία ώστε να προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και λάμψη.

Για τη θεραπεία της φωτογήρανσης ή σε περιπτώσεις με έντονη αφυδάτωση προτείνετε 2 έως 3 συνεδρίες τον μήνα.

Για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα αντιγήρανση ή διόρθωσης ακμής χρειάζονται περίπου 4 έως 6 μεσοθεραπείες με μεσοδιάστημα 15 ημερών. Η διάρκεια της κάθε θεραπείας υπολογίζεται σε 15 με 20 λεπτά ανάλογα την περίπτωση.

Εάν πραγματοποιηθούν οι θεραπείες όπως προτείνεται παραπάνω, το αποτέλεσμα διαρκεί για 2 έως 4 μήνες. Η επιδερμίδα σας θα φαίνεται απολύτως φυσική και ενυδατωμένη.

 

Μεσοθεραπεία χεριών

Εκτός από το πρόσωπο, η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοσθεί με μεγάλη επιτυχία και στα χέρια. Αυτό που επιτυγχάνει η μεσοθεραπεία των χεριών είναι η βαθιά ενυδάτωση του ξηρού και αφυδατωμένου δέρματος των χεριών. Σχεδόν όλες οι υπάρχουσες ρυτίδες, τόσο μικρές όσο και βαθύτερες, εξομαλύνεται και το δέρμα αποκτά μια ομοιόμορφη όψη.

Η μεσοθεραπεία χεριών συνιστάται κυρίως σε άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως:

  • ρυτίδες
  • φαγούρα του δέρματος
  • ουλές
  • καφέ κηλίδες

 

Διαδικασία μεσοθεραπείας χεριών

 Αρχικά η περιοχή θα πρέπει να απολυμανθεί καλά με αντισηπτικό. Στη συνέχεια ο θεράπων θα απλώσει αναισθητική κρέμα στην επιφάνεια του δέρματος για μισή ώρα ώστε να περιορίστε η πιθανότητα εμφάνισης πόνου. Αφού δράσει η αναισθητική κρέμα, ξεκινά η εισαγωγή του ενέσιμου κοκτέιλ (υαλουρονικό οξύ, κολλαγόνο, ένζυμα, βιταμίνες, διάφορα φυτικά εκχυλίσματα και αμινοξέα) σε μικρές δόσεις σε ολόκληρη την επιφάνεια του χεριού. Οι ενέσεις πραγματοποιούνται σε μια απόσταση 1 εκατοστού μεταξύ τους.

Η διάρκεια της θεραπείας είναι 20 λεπτά. Για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα απαιτούνται 3 έως 5 θεραπείες ανάλογα την περίπτωση.

 

Οδηγίες και Προφυλάξεις

Εάν το επιθυμεί ο ασθενής, 20 λεπτά πριν την χορήγηση της θεραπείας γίνεται χρήση αναισθητικής κρέμας στην περιοχή του προσώπου και των χεριών ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα ύπαρξης πόνου.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι πιθανό να δημιουργηθούν μικρές μελανιές, συμπτώματα τα οποία υποχωρούν μετά από 2 με 3 ημέρες.

Μετά την θεραπεία θα πρέπει να τοποθετηθεί μια πλούσια, ενυδατική μάσκα η οποία θα ανακουφίσει από τυχόν συμπτώματα καύσους.

 

 

Treatment,Of,Hyperhidrosis.,In,The,Cosmetologist's,Office,,Female,Hands,In

Mesobotox

Πρόκειται για τη Μεσοθεραπεία με Botox, το λεγόμενο Mesobotox.

Το Mesobotox είναι μια ενέσιμη θεραπεία κατά την οποία συνδυάζεται μικρή ποσότητα βοτουλινικής τοξίνης και υαλουρονικό οξύ. Διαφέρει από την κλασική θεραπεία με Botox, στην οποία η θεραπευτική ουσία εγχύεται βαθύτερα στους μύες του προσώπου, εμποδίζοντας έτσι την σύσπαση των μυών και αποτρέποντας την εμφάνιση των ρυτίδων.

Στην περίπτωση του Mesobotox η έγχυση των θεραπευτικών ουσιών γίνεται σε πιο επιφανειακή στιβάδα του χόριου του δέρματος, επιτρέποντας έτσι την πλήρη έκφραση και κινητικότητα των μυών του προσώπου.

Η θεραπεία με Mesobotox μπορεί να εφαρμοσθεί σε κάθε ηλικία και είναι κατάλληλη τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες. 

Εκτός από αντιγηραντική δράση, το Mesobotox δίνει ένα εξαιρετικό φυσικό αποτέλεσμα. Αποτελεί μια από τις πιο ανώδυνες θεραπείες καθώς γίνεται με τη βοήθεια μιας πολύ λεπτής βελόνας πάχους 2.6 mm, περιορίζοντας έτσι τον πόνο και διευκολύνοντας την εφαρμογή σε ιδιαίτερες περιοχές του προσώπου, όπως κάτω από τα βλέφαρα. Επίσης, προσφέρει έντονη σύσφιξη και ανάπλαση και πλούσια ενυδάτωση κάνοντας την επιδερμίδα πιο λαμπερή και νεανική.

Τέλος, συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία των ιδρωτοποιών και των σμηγματογόνων αδένων, μειώνοντας έτσι την εμφάνιση σμήγματος και περιορίζοντας τις εκκρίσεις ιδρώτα.

Οι περιοχές στις οποίες μπορεί να εφαρμοσθεί είναι στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ. Επίσης, προσφέρει νεανικότερη όψη και στην περιοχή των χεριών.

Ο χρόνος εφαρμογής του Mesobotox υπολογίζεται περίπου στα 30 λεπτά

Οδηγίες και Προφυλάξεις

 Για 3 έως 7 ημέρες πριν την προγραμματισμένη θεραπεία θα πρέπει να μην έχετε λάβει ιβουπροφαίνη, ασπιρίνη, ιχθυέλαιο και συμπληρώματα βιταμίνης Ε ώστε να περιορίσετε την πιθανότητα να εμφανισθούν μώλωπες.

Καλό θα ήταν 24 ώρες πριν τη θεραπεία να έχετε αποφύγει την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ.

Πριν την θεραπεία, μην εφαρμόζεται προϊόντα που έχουν ως ενεργό συστατικό τη ρετινόλη και το γλυκολικό οξύ, όπως επίσης και την χρήση προϊόντων μακιγιάζ.

Πριν την εφαρμογή της θεραπείας γίνεται χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας

Μπορεί να υπάρξει μια ήπια ερυθρότητα στα σημεία εφαρμογής της θεραπείας, η οποία βελτιώνεται μέσα σε μία ώρα.

Μετά τη εφαρμογή της θεραπείας και 2 ώρες μην σκύβετε η ξαπλώνετε.

Για τις επόμενες 24 ώρες δεν θα πρέπει να κάνετε χρήση προϊόντων μακιγιάζ ή να αθληθείτε.

Μην λαμβάνετε ιβουπροφαίνη, ασπιρίνη, συμπληρώματα βιταμίνης Ε ή ιχθυέλαιο για τουλάχιστον 24 ώρες μετά τη θεραπεία.

Αντενδείξεις

  • Σε περίπτωση αλλεργίας στη λιδοκαίνη
  • Δεν συνίσταται σε άτομα που έχουν νευρομυϊκές παθήσεις, όπως μυϊκή ατροφία της σπονδυλικής στήλης και αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS)
  • Δεν πρέπει να εφαρμόζεται θεραπεία Mesobotox κατά την εγκυμοσύνη και τη γαλουχία.
Beautician,Doing,Injection,Into,Female,Buttocks,,Body,Mesotherapy

Εκτός από τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στην περιοχή του προσώπου, η Μεσοθεραπεία μπορεί να λειτουργήσει θεαματικά και στην οριστική απαλλαγή από το τοπικό πάχος. Λόγο της λιπολυτικής της δράσης, η μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης είναι μια ενέσιμη θεραπεία που εφαρμόζεται σε διάφορα σημεία του σώματος όπως στην τραχηλική περιοχή, το λεγόμενο διπλοσάγονο, στα μπράτσα, την κοιλιά, στους γλουτούς, στο εσωτερικό και εξωτερικό σημείο των μηρών, στα γόνατα και στις γάμπες. Έτσι μπορείτε να διώξετε το τοπικό λίπος χωρίς επώδυνες, χειρουργικές επεμβάσεις

Κατά τη διαδικασία της μεσοθεραπείας λιπόλισης, ο θεράπον, με τη βοήθεια μιας λεπτής βελόνας, δημιουργεί μικρά κανάλια στην επιφάνεια της επιδερμίδας, μέσω των οποίων διοχετεύονται στα βαθύτερα στρώματα του χόριου τα δραστικά συστατικά. Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται επιλέγονται κάθε φορά ανάλογα την περίπτωση και το σημείο εφαρμογής της θεραπείας. Συχνότερα γίνεται χρήση φωσφατιδιλοχολίνης, οργανικού πυριτίου, καρνιτίνης αλλά και φυσικές ουσίες όπως εκχύλισμα αγκινάρας κ.α

Για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα προτείνουμε 2 έως 4 θεραπείες ανάλογα την περίπτωση με μεσοδιάστημα 1 μήνα μεταξύ των εφαρμογών.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας φαίνονται από την πρώτη κιόλας συνεδρία και είναι μόνιμα, εφόσον ο ασθενείς ακολουθήσει μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση. 

Οδηγίες και Προφυλάξεις

 

Πριν τη θεραπεία εφαρμόζεται για 10 λεπτά πάγος ώστε η μεσοθεραπεία λιπόλυσης να είναι απολύτως ανεκτική.

Μετά τη θεραπεία ίσως να παρατηρηθεί μικρό οίδημα στην περιοχή εφαρμογής το οποίο υποχωρεί από μόνο του.