Uderm

Close,Up,Photo,Of,Young,Sexy,Brunette,Touching,Her,Body

Η ανόρθωση  στήθους είναι μια πολύ δημοφιλής επέμβαση αισθητικής χειρουργικής, που στοχεύει στην επανατοποθέτηση του στήθους ψηλότερα στον θώρακα, καθώς επίσης μπορεί να βελτιώσει και το περίγραμμα και όγκος των μαστών.

Κατά την ανόρθωση στήθους διαμορφώνουμε το στήθος ώστε να αποκτήσει ξανά την σφριγυλότητα του και δίνουμε ένα πιο στητό αποτέλεσμα. Είναι γεγονός ότι κάποια στήθη, ακόμα και στις νεαρές γυναίκες, δεν έχουν την ιδανική εμφάνιση. Ο στόχος της ανόρθωση στήθους είναι 

Ο πλαστικός χειρούργος κατά τη διαδικασία της μαστοπηξίας αφαιρεί το περίσσιο ΄΄κατεστραμμένο΄΄ δέρμα του στήθους από το κάτω μέρος ή από τα πλάγια του μαστού. Σε περίπτωση που και η θηλαία άλως έχει υποστεί χαλάρωση, τότε ο χειρούργος θα προχωρήσει σε ταυτόχρονη μείωση του μεγέθους της θηλής αλλά και ανόρθωση της ώστε να είναι ανάλογη με το μέγεθος του νέου μαστού. 

Τι οδηγεί στην πτώση και τη χαλάρωση του στήθους

Οι αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν μια γυναίκα να αναζητήσει τη συμβολή ενός πλαστικού χειρούργου και να προχωρήσει σε επέμβαση ανόρθωσης στήθους, είναι η μείωση της ελαστικότητας των ιστών του δέρματος των μαστών, η οποία τελικώς οδηγεί στην χαλάρωση και πτώση του στήθους. 

Επιπλέον, καθοριστικό ρόλο παίζει το μέγεθος ενός στήθους και φυσικά η επίδραση που ασκεί η βαρύτητα σε αυτό. Έτσι, είναι πιο πιθανό ένα μεγαλύτερο στήθος να χάσει την στητότατα και σφριγυλότητα του πιο γρήγορα από ένα μικρότερο στήθος, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο.  

Ένας ακόμη παράγοντας απώλειας της ελαστικότητας στο δέρμα των μαστών είναι οι μεγάλες και απότομες αυξομειώσεις βάρους, οι οποίες μάλιστα, μπορούν να βλάψουν εκτός από το στήθος και άλλες περιοχές του σώματος, όπως το πρόσωπο, τα μπράτσα κ.α. 

Τέλος, η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός επηρεάζουν σημαντικά την απώλεια ελαστικότητας του στήθους και οδηγούν στην πτώση του. Μάλιστα, όσο περισσότερες γέννες έχει υποστεί ένα γυναικείο σώμα, τόσο σημαντικότερος είναι και ο βαθμός χαλάρωσης των μαστών. 

Διαδικασία επέμβασης

Όπως σε κάθε περίπτωση, έτσι και στην αισθητική χειρουργική ανόρθωσης στήθους, η συνεδρία με τον γιατρό πριν τον προγραμματισμό της επέμβασης είναι απαραίτητη. Κατά τη διάρκειά της ο γιατρός θα σας ενημερώσει για όλες τις λεπτομερείς της επέμβασης, την προετοιμασία και τις οδηγίες που θα πρέπει να γνωρίζεται, παρέχοντάς σας μια εξατομικευμένη προσέγγιση. Θα απαντήσει σε κάθε απορία σας έτσι ώστε να είστε πλήρως ενημερωμένη και προετοιμασμένη.

Κατά την πλαστική επέμβαση υπάρχει μικρή πιθανότητα να μικρύνει το μέγεθος των μαστών κάτι που εξαρτάται από τη μάζα του ιστού που συνυπάρχει και βέβαια από το αν το επιθυμεί η ασθενής

Η πιθανότητα να χρειαστεί η ταυτόχρονη τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης εξαρτάται πάντα από την κάθε περίπτωση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Για παράδειγμα, σε κάποιες περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει ικανή μάζα ιστού τότε είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν ενθέματα. Η ηλικία, το μέγεθος πτώσης και το σωματικό βάρος είναι επίσης παράγοντες που συντελούν στην λήψη αυτής της  απόφαση.

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις 

  • Θα μπορώ να σηκώσω τα χέρια μου;

Ανάλογα με την βαρύτητα της επέμβασης ο γιατρός θα σας δώσει ακριβείς οδηγίες που θα αφορούν τις μετακινήσεις των χεριών σας.

  • Πότε θα μπορώ να κάνω γυμναστική;

Μόλις 6 ημέρες μετά την επέμβαση, μπορούν να γίνουν ασκήσεις που αποκλείουν τον μείζονα θωρακικό μυ. Μετά τη πάροδο ενός μήνα η άσκηση επιτρέπεται ελεύθερα.

  • Πότε μπορώ να πάω στη θάλασσα;

Μετά από το πρώτο δεκαπενθήμερο κατά το οποίο οι τομές έχουν πλέον επουλωθεί πλήρως, επιτρέπεται το μπάνιο στη θάλασσα.

  • Το σολάριουμ επιτρέπεται;

Μετά τις 20 ημέρες μπορεί το σώμα να εκτεθεί σε ακτινοβολία, διότι έρευνες έχουν δείξει ότι δεν υπάρχει μεγάλη απόκλιση χρώματος στις τομές.

  • Μπορώ να μπω άμεσα σε αεροπλάνο; 

Ακόμα και στην περίπτωση που έχετε προχωρήσει στην τοποθέτηση ενθεμάτων κατά την ανόρθωση στήθους, θα μπορείτε να μπείτε άμεσα σε αεροπλάνο, καθώς το ένθεμα δεν επηρεάζεται από μεταβολές πιέσεων.

  • Αν παχύνω θα πέσει το στήθος μου;

Οι μεταβολές του σωματικού βάρους σαφώς και επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα του στήθους. Η επέμβαση γίνεται με γνώμονα το πως είμαστε και όχι το πως θα γίνουμε.  Για τον λόγω αυτό συστήνουμε σταθερό σωματικό βάρος. Εξαιρείται η περίπτωση εγκυμοσύνης, αρκεί η γυναίκα  να επιστρέψει στο συνηθισμένο της βάρος σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Οδηγίες & προφυλάξεις

Ανάλογα με την κρίση του θεράποντα και την έκταση της επέμβασης, δίνεται η κατάλληλη αγωγή αντιβίωσης. Νεότερες μελέτες ωστόσο τείνουν να καταργούν τη χρήση της. 

Όσον αφορά την χρήση αναπλαστικής κρέμας, υπάρχουν διάφορες τάσεις και απόψεις. Ακολουθείται κατά περίπτωση τις οδηγίες του γιατρού σας.

Ο πόνος δεν είναι έντονος και αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα.

Σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις, χρειάζεται η πάροδος ενός έτους για να γίνουν ισχνές οι τομές. Βεβαίως στο μεσοδιάστημα, ήδη από τον πρώτο μήνα, δεν ενοχλούν. 

Είναι πιθανό, μετά την επέμβαση να εμφανιστεί μελάνιασμα κατά τη διαδικασία επούλωσης, την οποία δεν πρέπει να φοβόμαστε. Υπάρχουν ωστόσο πρακτικές που θα σας δώσει ο γιατρός, ώστε να περιορίσετε την έκταση και τη διάρκεια.

Η χρήση ειδικού σουτιέν συνίσταται για μια περίοδο τριών μηνών. Σε κάθε περίπτωση ο πλαστικός χειρουργός θα σας ενημερώσει σχετικά.

Μετά από το πρώτο 15νθήμερο κατά το οποίο οι τομές έχουν πλέον επουλωθεί, επιτρέπεται το μπάνιο στη θάλασσα.