Uderm

Young,Girl,With,Black,Hair,Fixed,Behind,,Big,Eyes,,Thick

Το buccal fat είναι μια στρογγυλεμένη μάζα λίπους, η οποία βρίσκεται  στη μέση του μάγουλου σας. Συγκεκριμένα, εναποτίθεται στο σημείο μεταξύ των μυών του προσώπου, στην κοίλη περιοχή κάτω από το ζυγωματικό. Όλοι οι άνθρωποι διαθέτουν λίπος στην περιοχή του προσώπου τους. Αυτό επιτρέπει στο πρόσωπο να είναι σφριγηλό και νεανικό. Ωστόσο, όταν η ποσότητα λίπους είναι αυξημένη, τότε το πρόσωπό σας δείχνει πιο στρογγυλεμένο ή γεμάτο. Μπορεί επίσης να νιώθετε σαν να έχετε το λεγόμενο «baby face».

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η κύρια χρησιμότητα του buccal λίπους σχετίζεται με το μάσημα και τον θηλασμό, στη βρεφική ηλικία. Ωστόσο, οι περισσότεροι χάνουν το λίπος αυτό με την αύξηση της ηλικίας και επομένως δεν τους απασχολεί. Ωστόσο, μερικοί οργανισμοί δεν μπορούν να το αποβάλλουν φυσικά και είναι απαραίτητο να προχωρήσουν σε χειρουργική αφαίρεση.

Με την αφαίρεση του λίπους από την περιοχή αυτή, το πρόσωπο αποκτά ένα πιο οριοθετημένο σχήμα, με έμφαση στο σαγόνι. 

 

Τι είναι η χειρουργική αφαίρεση face buccal;

Η χειρουργική αφαίρεση του λίπους από την περιοχή του προσώπου, είναι μια μόνιμη λύση για τη μείωση του μεγέθους των μάγουλων σας. Όπως συμβαίνει σε όλες τις χειρουργικές αφαιρέσεις λίπους, έτσι και το λίπος στα μάγουλα όταν απομακρυνθεί από το πρόσωπο, δεν επανέρχεται.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, το λίπος από τα μάγουλά σας αφαιρείτε χειρουργικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται ο όγκος της περιοχής αυτής και να καθορίζονται οι γωνίες του προσώπου σας.

Διαδικασία επέμβασης 

Κατά την πρώτη σας επίσκεψη θα  συζητήσετε με τον γιατρό για την επιθυμία και τις προσδοκίες σας. Είναι απαραίτητο να δώσετε ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό αλλά και να ενημερώσετε τον γιατρό σας για τις φαρμακευτικές αγωγές που τυχόν λαμβάνετε (συμπεριλαμβανομένων βιταμινών και συμπληρωμάτων). Αυτές οι πληροφορίες επιτρέπουν στον πλαστικό χειρουργό σας να αποφασίσει την καλύτερη χειρουργική προσέγγιση καθώς και να καθορίσει πιθανούς κινδύνους και προοπτικές ανάρρωσης για εσάς.

Ίσως χρειαστεί να σταματήσετε να παίρνετε κάποια φάρμακα ή να κάνετε προληπτικές εξετάσεις πριν την επέμβαση.

Ο πλαστικός χειρουργός θα αναλύσει επίσης το πρόσωπό σας και θα τραβήξει φωτογραφίες για να σχεδιάσει την επέμβαση. 

Η επέμβαση γίνεται με χρήση τοπικής αναισθησίας στην περιοχή του προσώπου. Με αυτό τον τρόπο δεν θα αισθανθείτε πόνο, αλλά θα είστε ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ο χειρουργός σας θα κάνει μια μικρή τομή στην περιοχή του μάγουλού σας. Θα ασκήσουν πίεση στο εξωτερικό του μάγουλου ώστε να εκθέσει περαιτέρω το τοπικό λίπος για να το αφαιρέσει. Τέλος οι τομές συρράφωνται με απορροφήσιμα ράμματα.

Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι άμεσα ορατά ενώ για τους πρώτους 6 μήνες θα βλέπετε το πρόσωπό σας να βελτιώνεται συνεχώς. Τα οριστικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται μετά από ένα χρόνο, διάστημα που απαιτείτε ώστε να μειωθούν οι ουλές και η τάση του δέρματος. 

Οδηγίες & προφυλάξεις

Είναι πιθανό ο γιατρός να σας χορηγήσει αντιβίωση για τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση. 

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, το πρόσωπό σας θα πρηστεί και ενδέχεται να εμφανίσετε μώλωπες, συμπτώματα τα οποία θα υποχωρούν όσο προχωρά η αποθεραπεία.

Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως απορροφήσιμα και πέφτουν μόνα τους μετά από 7 ημέρες. 

Κατά τις πρώτες μέρες θα χρειαστεί  να κάνετε μια υγρή διατροφή. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε σταδιακά σε μαλακά τρόφιμα πριν επιστρέψετε στην κανονική σας διατροφή.

Η πλήρης ανάρρωση διαρκεί συνήθως περίπου 3 εβδομάδες.

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις 

  • Υπάρχει περίπτωση να σουρώσουν τα μάγουλα μου αργότερα;

Με τη πάροδο του χρόνου το δέρμα του προσώπου χάνει τον όγκο του. Είναι βασική προϋπόθεση λοιπόν ο πλαστικός χειρουργός να προβλέψει τη πορεία γήρανσης των σημείων που αφορούν το άτομο πριν επέμβει χειρουργικά σε αυτά.

  • Αν αδυνατίσω ή παχύνω θα υπάρξει διαφορά;

Ναι θα υπάρξει διαφορά σε κάθε περίπτωση!


  • Αν το μετανιώσω μπορεί να αλλάξει;

Ναι μπορούμε να διορθώσουμε το αποτέλεσμα αν αυτό δεν μας αρέσει με άλλες τεχνικές.

  • Που πάει το λίπος; Μπορώ να το μεταφέρω αλλού;

Το λίπος που αφαιρείται είναι μικρής ποσότητας αλλά θα μπορούσε να μεταφερθεί σε σημεία που υπάρχει έλλειμμα, όπως για παράδειγμα κάτω από τα μάτια.