Uderm

Η Βραχιονοπλαστική αποτελεί την επέμβαση που μπορεί να σας χαρίσει ξανά όμορφα και λεπτά μπράτσα. Το δέρμα στο εσωτερικό μέρος των βραχιόνων χάνει την ελαστικότητά του με αποτέλεσμα να φαίνεται πιο πλαδαρό. Αν και η άσκηση, μπορεί ως ένα βαθμό να δυναμώσει τους μύες των μπράτσων, προσφέροντας μικρή βελτίωσης της όψης, ωστόσο δεν μπορεί να γυμνάσει τους χαλαρωμένους ιστούς του δέρματος και να τους επαναφέρει στην πρότερη τους κατάσταση. Έτσι, ο μοναδικός τρόπος πλήρους αποκατάστασης των χαλαρωμένων βραχιόνων επιτυγχάνεται με την χειρουργική αφαίρεση του περίσσιου δέρματος από την περιοχή των μπράτσων, δίνοντας μια πιο αρμονική εμφάνιση. 

Αιτίες χαλάρωσης μπράτσων

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση χαλάρωσης στην περιοχή των βραχιόνων, όπως:

  • Κληρονομικοί παράγοντες
  • Παχυσαρκία
  • Μεγάλη αυξομείωση βάρους
  • Τραυματισμοί
  • Φυσική χαλάρωση που επέρχεται με την πάροδο της ηλικίας
  • Έντονη άσκηση χεριών (τρικέφαλοι) κατά τη νεανική ηλικία και έπειτα πλήρη παραμέληση της περιοχής, με αποτέλεσμα την απώλεια μυϊκής μάζας, αύξηση εναπόθεσης λίπους και εν τέλει χαλάρωση του δέρματος.
  • Ιδιοπαθείς λόγοι

Διαδικασία επέμβασης

Η επέμβαση μπορεί να γίνει είτε με γενική αναισθησία είτε με συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης. 

Η επέμβαση πραγματοποιείτε σε 2 στάδια.

Κατά το πρώτο στάδιο, ο θεράπον ιατρός προχωρά στην αφαίρεση του περίσσιου λίπους της περιοχής με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης. Αφού απομακρυνθεί το λίπος από τα μπράτσα, ακολούθως, ο χειρούργος θα προχωρήσει στην αφαίρεση των χαλαρωμένων ιστών του δέρματος. 

Ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης, η τομή πραγματοποιείτε, είτε κάτω από την μασχάλη, σε μορφή L, και είναι ελάχιστα ορατή, είτε σε πιο σοβαρές περιπτώσεις χαλάρωσης, η τομή μπορεί να φθάσει μέχρι και τον αγκώνα. 

Δεν είναι απαραίτητη η διανυκτέρευση του ασθενούς εντός της κλινικής, και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του συνήθειες 3 ημέρες μετά το χειρουργείο. 

Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι άμεσα ορατά, ενώ η τελική όψη των βραχιόνων θα επιτευχθεί μέσα στους επόμενους 6 μήνες. 

Οδηγίες και προφυλάξεις 

3 ημέρες πριν την προγραμματισμένη βραχιονοπλαστική, ο ασθενής θα πρέπει να αποφύγει τη λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων όπως ασπιρίνη, δικλοφενάκη και κάθε άλλη αντιπηκτική ή αντιαιμοπεταλιακή αγωγή. Επίσης, δεν θα πρέπει να λαμβάνει τα φάρμακα αυτά και για 3 ημέρες μετά το χειρουργείο. Σε κάθε περίπτωση, ο ασθενείς θα πρέπει να ενημερώσει τον θεράποντα ιατρό για τα φάρμακα που λαμβάνει, ώστε να του δώσει ανάλογες οδηγίες. 

Μετά την επέμβαση, θα υπάρχουν μικρές μελανιές και οίδημα στην περιοχή τα οποία υποχωρούν εντός 10 έως 15 ημερών. 

Για να μειώσουμε την πιθανότητα εκδήλωσης εκχυμώσεων και να περιορίσουμε την εμφάνιση οιδήματος, συστήνουμε στον ασθενή να έχει τα άνω άκρα σε θέση ανύψωσης και να εφαρμόζει κρύες κομπρέσες τις πρώτες 2-3 ημέρες.  

Συνήθως, τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι απορροφήσιμα και πέφτουν μόνα τους εντός 15 ημερών. 

Όσον αφορά την χρήση αναπλαστικής κρέμας, υπάρχουν διάφορες τάσεις και απόψεις. Ακολουθείται κατά περίπτωση τις οδηγίες του γιατρού σας.

Αντενδείξεις

  • Σε περίπτωση ύπαρξης νευρολογικών νοσημάτων ή νοσημάτων σε αγγεία του άνω άκρου.
  • Λεμφοίτιδα άνω άκρου ύστερα από αφαίρεση των μασχαλιαίων λεμφαδένων
  • Νοσήματα συνδετικού ιστού